voetbalzone

Al vijf rode kaarten voor FC Groningen: 'Dit hoort en past niet bij onze club'

Bart Kruyt30 sep 2013, 19:45
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2013, 19:45
Advertentie

Het seizoen in de Eredivisie is pas acht speelronden onderweg, maar FC Groningen heeft al vijf rode kaarten gekregen. Zondag werd Johan Kappelhof weggestuurd: de verdediger trok een doorgebroken speler naar de grond en kreeg daarvoor direct rood. Kappelhof kreeg een schikkingsvoorstel voor een schorsing van een duel en heeft dat voorstel geaccepteerd.

/

Eerder in dit voetbaljaar werden Timo Letschert (al twee keer), Tjaronn Chery en Krisztián Adorjan al met rood naar de kant gedirigeerd. Henk Veldmate, technisch directeur van Groningen, baalt van de situatie: nog nooit eerder kreeg een ploeg in de Eredivisie in acht speelronden al vijf rode kaarten. Veldmate vindt het echter niet nodig om maatregelen te treffen.

"Dit hoort en past niet bij onze club", benadrukt de sportbestuurder tegenover Voetbal International. "Toch zien we geen collectieve lijn in de rode kaarten. Letschert was te gretig en Chery liet zich gaan. De kaart van Kappelhof is wel wat zwaar. Wij mogen dit niet laten gebeuren. De ploegen in de Eredivisie zijn flink aan elkaar gewaagd, alleen wel met elf man."

Bezig met laden …