voetbalzone

Al-Wahda zet Bölöni ondanks zege na drie maanden op straat

Erik van Dam02 sep 2010, 09:26
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2010, 09:26
Advertentie

Laszlo Bölöni is na drie maanden ontslagen als trainer van Al-Wahda. De Roemeense trainer, die in het verleden de landstitel won met Sporting Portugal en Standard Luik, werd na een 3-1 zege op Kalba zonder pardon de laan uitgestuurd door Sheikh Saeed Bin Zayed Al Nahyan, de broer van Manchester City-eigenaar Mansour Bin Zayed Al Nahyan.

/

Het lot van Bölöni, die eind mei werd aangesteld bij de club uit de Verenigde Arabische Emiraten, stond blijkbaar al voor aanvang van de wedstrijd vast. Volgens nationale media uit Dubai zijn de eerste twee nederlagen hem al fataal geworden. Het gedegradeerde Emirates bezorgde Al-Wahda een nederlaag in het bekertoernooi en de competitie werd vorige week geopend met een 2-0 verliespartij op bezoek bij Al-Wasl.

Na afloop van de wedstrijd wist Bölöni nog niet hoe zijn toekomst eruit zag. “De druk stond er flink op na de twee nederlagen”, sprak de Roemeen. “Dus om nu de eerste competitiepunten te pakken is een flinke stap vooruit, daar kunnen we op voortbouwen.” Bölöni verving bij zijn aantreden Josef Hickersberger, oud-bondscoach van Oostenrijk.

Bezig met laden …