voetbalzone

‘Alarm om Ousmane Dembélé’ na gemiste training op dinsdag

Jeroen van Poppel28 dec 2021, 20:09
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2021, 20:09
Advertentie

Barcelona vreest te maken te hebben met een grote corona-uitbraak binnen zijn spelersselectie. Sport spreekt van een 'alarm om Ousmane Dembélé', nadat de 24-jarige aanvaller de training van dinsdagavond om 18.00 uur moest laten schieten vanwege coronagerelateerde klachten. Dembélé is in afwachting van de uitslag van de pcr-test.

Het vergroot voor Barcelona de coronazorgen, die sowieso al aanzienlijk zijn. Dinsdag werd duidelijk dat Jordi Alba, Clément Lenglet, Alex Balde en Dani Alves positief getest hebben en dus voorlopig afwezig zijn. Alves zou tegen Mallorca overigens zijn officiële rentree gaan maken in het blaugrana. Dembélé zou in aanloop naar de competitiewedstrijd bij Real Mallorca op 2 januari dus de vijfde besmette speler bij Barça kunnen worden.

Het stelt Xavi voor een aanzienlijk probleem, omdat de trainer kampt met veel meer afwezigen. Sergio Busquets en Gavi zijn geschorst, terwijl Pedri, Ansu Fati, Sergiño Dest, Memphis Depay en Martin Braithwaite ontbreken vanwege uiteenlopende blessures. Barça heeft een moordend schema, want de komende periode staat het bekerduel met Linares (5 januari), de competitiewedstrijd bij Granada (8 januari) en het Supercopa-duel tegen Real Madrid (13 januari) op het programma. Die laatste wedstrijd wordt overigens gespeeld in Saudi-Arabië.

Bezig met laden …