voetbalzone

‘Alarmfase 1 bij Sevilla: hele selectie wordt te koop gezet’

Tom Rofekamp30 jun 2023, 22:40
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2023, 22:40
Advertentie

Sevilla-president José Castro Carmona heeft de hele selectie te koop gezet. Dat weet Marca vrijdag te melden. De Europa League-winnaar kampt met dusdanig veel schulden dat er verkocht móét worden om overeind te blijven. Eén of twee grote transfers zijn daarbij niet genoeg.

Volgens Marca heeft Castro de staf inmiddels ingelicht over de schuld. Die zou in totaal 90 miljoen euro bedragen. Om de schuld af te lossen, moeten er veel spelers verkocht worden en vervangen worden door goedkopere alternatieven. Die moeten bovendien de kwaliteiten hebben om voor de prijzen te kunnen spelen.

Victor Orta, de pas aangestelde directeur voetbalzaken, staat derhalve voor een reuzenklus. Voorganger Monchi koos al het hazenpad door de financiële problemen. Monchi zag een gigaverkoop niet zitten en besloot na vier jaar zijn taken als technisch eindverantwoordelijke neer te leggen. Orta, vers van zijn vertrek bij Leeds United, sprong in.

De nieuwe technische man weet zijn opdracht. Hij moet trainer José Luis Mendilibar een selectie geven die mee kan doen om de landstitel, de beker en de Champions League. De kans bestaat dat Lucas Ocampos dat niet mee gaat maken. De ex-Ajacied vertegenwoordigt met twaalf miljoen euro (bron: Transfermarkt) de op een na hoogste marktwaarde van de selectie. Youssef En-Nesyri voert de lijst aan met twintig miljoen euro. Nemanja Gudelj en Karim Rekik, voormalig Eredivisie-spelers, worden beiden op vier miljoen geschat.

Bezig met laden …