voetbalzone

Alarmfase 1 voor PSV: Premier League jaagt massaal op ‘wonderkid’ van 18

Tom Rofekamp14 jun 2023, 08:54
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2023, 08:54
Advertentie

PSV zal alles uit de kast moeten halen om Isaac Babadi voor de club te behouden. Dat meldt het Eindhovens Dagblad woensdagochtend. Volgens de regiokrant van Eindhoven wordt de achttienjarige vleugelaanvaller begeerd door talloze buitenlandse clubs, waarvan Brentford en Eintracht Frankfurt het meest concreet zijn. Ook drie andere Premier League-clubs hebben interesse.

Babadi geldt als een van de grootste talenten van De Herdgang en werd onlangs nog opgenomen in een top vijftig van Europese wonderkids. Vooral zijn contractsituatie wordt als interessant beschouwd in het buitenland. Babadi ligt nog maar een jaar vast in Eindhoven en heeft voor zover bekend nog geen voorstel ontvangen voor een verlenging. Brentford en Eintracht Frankfurt volgen dat met speciale belangstelling.

Ook Everton, Crystal Palace, Brighton & Hove Albion en enkele Nederlandse clubs hebben Bababi echter in het vizier. PSV wil hem ondanks het uitblijven van een aanbieding wel graag voor de club behouden. Nu Peter Bosz aangesteld is, moet binnen afzienbare tijd duidelijk worden wat het perspectief voor Babadi is komend seizoen. De rechtsbenige linksbuiten wil snel de stap naar het eerste maken; nu werkt hij nog zijn wedstrijden af bij Jong PSV.

Namens de beloften was Babadi vorig seizoen goed voor vijf doelpunten en vier assists in dertig competitiewedstrijden. De aanvaller loopt sinds 2018 rond bij PSV, dat hem destijds overnam van NEC. Babadi begon met voetballen bij de amateurs van SV Hatert en doorliep al verschillende jeugdelftallen van Nederland. Hij beschikt ook nog over de Sierra Leoonse nationaliteit.

Bezig met laden …