voetbalzone

Alba ondanks veto van Barcelona op weg naar tweede toernooi op rij

Matthijs van Laar08 jul 2012, 17:15
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2012, 17:15
Advertentie

Barcelona heeft liever niet dat zomeraanwinst Jordi Alba deelneemt aan de Olympische spelen, maar het lijkt erop dat de club weinig middelen heeft om dat te voorkomen. Al was het maar omdat ook de 23-jarige speler zelf dolgraag een tweede grote prijs aan zijn persoonlijke collectie toevoegt. Vorige week veroverde hij met de A-ploeg van Spanje de Europese titel door Italië in de finale af te drogen.

/

Luis Milla, bondscoach van de Spaanse ploeg die het land vertegenwoordigt op de Spelen, is eveneens van zins Alba gewoon te selecteren. “Ik blijf rustig onder de kritiek van Barcelona. Het standpunt van de speler in kwestie is hetzelfde als die van ons. Ik heb die jongen gesproken en hij wil dolgraag naar de Spelen komen. We gaan hem zeker niet afremmen”, aldus Milla.

Als klap op de vuurpijl heeft ook de Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque zich in de discussie gemengd. “Ik vind dat hij moet gaan”, zei hij. “Het zal waarschijnlijk zijn laatste kans ooit zijn om deel te nemen aan de Spelen. Hij is van grote waarde geweest voor mijn ploeg op het EK, maar ik denk dat het ook goed is voor hem om deel te nemen aan zo’n prachtig toernooi met allemaal jongens van zijn eigen leeftijd.”

Bezig met laden …