voetbalzone

Alcántara hakt knoop door en zegt Real Madrid definitief af

Erik van Dam10 jul 2013, 08:26
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2013, 08:26
Advertentie

Waar Thiago Alcántara het nieuwe seizoen begint is nog niet zeker, maar het zal sowieso niet bij Real Madrid zijn. Het Catalaanse Sport schrijft woensdag de getalenteerde aanvallende middenvelder van Barcelona het niet over zijn hart kan verkrijgen aan de slag te gaan bij de aartsrivaal. Hij wil wel vertrekken uit Camp Nou, maar overstappen naar Real vindt hij te ver gaan.

/

Manchester United en Real Madrid waren de laatste weken de belangrijkste gegadigden voor de handtekening van de 22-jarige spelmaker, die uitblonk op het EK Onder-21 in Israël. Real-voorzitter Florentino Pérez was volgens Sport enorm onder de indruk van Thiago en wilde hem graag aantrekken voor zijn minimale afkoopsom van achttien miljoen euro. Met name na de komst van Neymar dacht Pérez dat Thiago haalbaar was.

De zoon van de Braziliaanse legende Mazinho heeft Real echter definitief afgewezen. Hij had in Madrid kunnen gaan samenspelen met landgenoot Isco, die de overstap van Málaga naar los Merengues al maakte. Hij denkt echter dat zo’n transfer hem nooit vergeven zou worden en heeft dus ‘nee’ gezegd. Ook het voorstel van Pérez om een terugkoopclausule in te bouwen voor Barcelona kon Thiago niet overtuigen.

Bezig met laden …