voetbalzone

Alcaraz: 'Waarom zouden we niet van Spanje kunnen winnen?'

Peter Nusselder03 jul 2010, 11:55
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2010, 11:55
Advertentie

Antolín Alcaraz staat zaterdagavond met Paraguay in de kwartfinale op het WK tegenover Spanje. De regerend Europees kampioen is veruit favoriet, maar de 27-jarige verdediger ziet niet in waarom zijn ploeg niet voor een stunt zou kunnen zorgen. "Waarom zouden we niet van Spanje kunnen winnen? We hebben altijd hoop en zullen ons best doen", vertelt de Paraguayaan in de aanloop naar het duel.

/

"We hebben hetzelfde vertrouwen dat we hebben laten zien in elke wedstrijd tot nu toe", aldus Alcaraz op de website van wereldvoetbalbond FIFA. "We gaan altijd op dezelfde wijze met uitdagingen om, we beseffen dat het onze laatste wedstrijd kan zijn. En we moeten op het veld alles geven, alsof we al in de finale staan", vertelt de verdediger, die na het WK Club Brugge verruilt voor Wigan Athletic.

"Dat is onze mentaliteit. We stappen het veld op, we gaan ervoor en dan zien we wel wat er gebeurt", vervolgt Alcaraz. "Als we een goed resultaat behalen, is dat fantastisch. Als onze tegenstander beter is, wordt het een lastig verhaal. Dat is precies de manier waarop we zo ver gekomen zijn, dus waarom zouden we niet aan een overwinning kunnen denken?"

Bezig met laden …