voetbalzone

Alderweireld waarschuwt PSV: ‘We willen beginnen met een prijs’

Thijs Post16 jul 2012, 16:40
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2012, 16:40
Advertentie

Voor Ajax wordt de tegenstand in de voorbereiding op het nieuwe seizoen nu pas echt serieus. De Amsterdammers speelden wedstrijden tegen amateurploegen en FC Emmen en SC Veendam, maar zaterdag neemt de ploeg van coach Frank de Boer het op tegen Celtic. Daarna trekken de hoofdstedelingen nog naar Engeland, om op 5 augustus voor de eerste belangrijke wedstrijd van het jaar te staan. PSV is de tegenstander in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

/

“Het is de eerste wedstrijd die echt ergens om gaat; we kunnen een prijs winnen”, laat verdediger Toby Alderweireld optekenen op het digitale thuis van Ajax. “Ik heb die schaal nog niet gewonnen, wil hem graag op mijn palmares hebben staan. We willen het seizoen goed beginnen; met een prijs.”

Volgens de Belg, die het komend seizoen moet doen zonder de naar Tottenham Hotspur vertrokken Jan Vertonghen, wordt er hard getraind in de hoofdstad. “De voorbereiding is altijd zwaar, maar deze is dit jaar pittiger dan de laatste jaren. Waar ik dat aan merk? Het is vooral ‘anders’; er wordt op een andere manier getraind. Bijvoorbeeld ook veel met hartslagmeters. Cijfers en gegevens worden bijgehouden. Je merkt het eigenlijk vooral aan de intensiteit van de trainingen. Misschien heeft het ook te maken met de nieuwe medische staf", besluit hij.

Bezig met laden …