voetbalzone

Alderweireld: 'Ze beschikken over meer kwaliteiten dan Italië'

Daniel Cabot Kerkdijk15 nov 2015, 22:30
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2015, 22:30
Advertentie

België werkt dinsdag opnieuw een zware oefeninterland af. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots was afgelopen vrijdag met 3-1 te sterk voor Italië en treedt dinsdag aan tegen Spanje. De Rode Duivels hopen tegen de regerend Europees kampioen te laten zien dat de eerste plaats op de wereldvoetbalbond FIFA gerechtvaardigd is.

voetbalzone

Toby Alderweireld weet dat het dinsdagavond in het Koning Boudewijnstadion geen makkelijke wedstrijd gaat worden. "Spanje beschikt over meer kwaliteiten dan de Italianen”, zo vertelde de verdediger van Tottenham Hotspur in gesprek met diverse Belgische media. "Het doet deugd om te winnen van een land als Italië."

"Vooral mentaal is dat belangrijk, want dat geeft vertrouwen. Voor de moraal was het goed dat we na een vroege tegengoal toch nog konden winnen." België kwam vrijdag al snel op achterstand door een doelpunt van Antonio Candreva. "Nu moeten we bevestigen tegen Spanje." België zegevierde uiteindelijk over Italië dankzij doelpunten van Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne en Michy Batshuayi.

Bezig met laden …