voetbalzone

Alemannia Aachen krijgt HSV-jongeling Arslan een jaar te leen

Robert Smid02 jul 2010, 12:03
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2010, 12:03
Advertentie

Tolgay Arslan mag zijn kunsten gaan vertonen in de 2. Bundesliga. Het talent van Hamburger SV, dat al meerdere malen zijn kunsten mocht vertonen in het eerste elftal van de ploeg, krijgt de kans om iedere week veel speeltijd op te doen. De aanvallende middenvelder wordt uitgeleend aan Alemannia Aachen, dat hem voor één seizoen huurt van de club.

Hoofdtrainer Peter Hyballa was verheugd met de tijdelijke komst van de negentienjarige Arslan. “Het is geweldig om een speler met zoveel potentie binnen te halen. Hij is een fijne technicus, beschikt over een goed karakter en hij is zeer ambitieus”, aldus de oefenmeester over de Duitse jeugdinternational tegenover de officiële website van Alemannia Aachen.

En ook Arslan zelf kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. “Ik heb een jaar lang met grote sterren mogen trainen, maar ik speelde veel te weinig. Nu hoop ik bij Aachen weer veel speelminuten te kunnen maken”, aldus de spelmaker. Arslan wordt in Aachen herenigd met Hyballa. De middenvelder speelde al onder de trainer in de jeugd van Borussia Dortmund.

Bezig met laden …