voetbalzone

Alexis gaat na prachtgoal niet in discussie met Messi: ‘Hij blijft ze nemen’

Thijs Post05 jan 2014, 19:43
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2014, 19:43
Advertentie

Lionel Messi (tribune) en Neymar (reservebank) startten zondag niet bij Barcelona, dat het in eigen huis opnam tegen Elche (4-0). Alexis Sánchez stond op en bezorgde zijn ploeg de punten, met drie doelpunten. Zijn laatste treffer was een fantastische vrije trap. De Chileen is echter niet van plan om de bal af te pakken van Messi, als de Argentijn terugkeert in het team.

/

Op de vraag van AS of hij in het vervolg de vrije trappen mag nemen, moest Alexis lachen. “Leo is degene die de vrije trappen neemt, hij is degene die alles doet”, aldus de Zuid-Amerikaan, die vervolgens zijn trainer Gerardo Martino prees. “Hij heeft me het vertrouwen gegeven dat iedere speler nodig heeft. Een speler met vertrouwen kan meer dan alleen doelpunten maken.”

Coach Martino sprak van een wedstrijd met ‘controle’. “Buiten een kans in de eerste helft, hebben we ze niet aan het woord gelaten. We hebben goed vooruit gespeeld en in de achterhoede was het bijzonder stabiel. De tweede helft was er een van totale controle.” Volgens Martino is Messi op de weg terug. “Hij voelt zich goed, maar ik weet niet of hij al kan spelen tegen Atlético Madrid. Het ziet er op fysiek en mentaal gebied echter goed uit.”

Bezig met laden …