Alexis Sánchez speelt hoofdrol bij bekerzege van Arsenal op Hull City

Gijs Freriks04 jan 2015, 19:20
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2015, 19:20

Arsenal komt de top vier van de Premier League maar niet binnen, is uitgeschakeld in de Capital One Cup en is geen favoriet voor het winnen van de Champions League. De FA Cup lijkt dit seizoen dan ook de enige haalbare prijs voor the Gunners te zijn en vooralsnog zijn zij in dat toernooi goed op weg. Arsenal was zondagavond namelijk met 2-0 te sterk voor Hull City en plaatste zich daardoor voor de vierde ronde van de FA Cup.

Arsenal versloeg Hull vorig seizoen na een memorabele finale met 3-2 en hoopte the Tigers voor een tweede keer te temmen. Het team van Arsène Wenger had al na vier minuten toe kunnen slaan, maar Joel Campbell stuitte na een mooie één-twee met Alexis Sánchez van dichtbij op doelman Steve Harper. Alexis was de spil van nagenoeg alle aanvallen van Arsenal en stond na twintig minuten ook aan de basis van de openingstreffer, want zijn hoekschop werd via de grond binnen gekopt door Per Mertesacker. Even later was de Chileen ook zelf dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd voor de lijn weggegleden door Paul McShane.

Arsenal liet de bal prima gaan en door het hoge tempo zorgde men voor een aantrekkelijk kijkspel in het Emirates Stadium. Hull beperkte zich tot tegenhouden en liet in aanvallend opzicht dan ook weinig zien. Arsenal mocht overigens niet klagen dat het met elf man de kleedkamer opzocht, want Francis Coquelin had al vroeg in het duel een harde overtreding begaan op Stephen Quinn, maar kreeg daar niet eens een gele kaart voor. De thuisploeg hoopte het duel na rust snel op slot te kunnen gooien, maar hoewel men de bovenliggende partij bleef, werden er geen grote kansen gecreëerd.

Zo mikte Alexis in de handen van Harper en schoten Campbell en Theo Walcott naast. Doordat de marge minimaal bleef, bleef Hull in een stunt geloven en de supporters van Arsenal werden steeds ongeruster. Zeven minuten voor tijd maakte Alexis echter aan alle onzekerheid een einde, want hij ontving het leer van Santi Cazorla en plaatste het ding vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek. Alexis staat nu op zestien officiële doelpunten en alleen Sergio Agüero (negentien) en Harry Kane (zeventien) scoorden van alle spelers in de Premier League vaker.