voetbalzone

Alexis zorgt voor oproer: ‘Ik maak me zorgen om de scheids, we zullen zien’

Erik van Dam27 jun 2014, 07:10
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2014, 07:10
Advertentie

Alexis Sánchez heeft de verhoudingen op het WK 2014 op scherp gezet. De aanvaller komt zaterdag met Chili in actie tegen Brazilië in de achtste finale-wedstrijd in Belo Horizonte. Zijn land liet een prima indruk achter in de groepsfase en Brazilië heeft nog niet geïmponeerd, maar Alexis hoopt maar dat het goed komt. Niet in de laatste plaats omdat Howard Webb de scheidsrechter van dienst is.

voetbalzone

“Ik vind Brazilië het land met de beste verdediging op dit toernooi”, zegt Alexis in zijn vooruitblik op de achtste finales. “Ze hebben spelers met geweldige kwaliteiten in hun selectie en ik ben erg blij dat we tegen Neymar staan, straks. Ik maak me wel zorgen om de scheidsrechter, maar goed: we zullen het wel zien”, geeft Alexis aan. Daarmee geeft hij impliciet aan te vrezen voor beslissingen in het voordeel van Brazilië.

Er is dit WK al flink wat kritiek geweest op de arbitrage. Dat begon al in de tweede wedstrijd, tussen Kameroen en Mexico. De Colombiaanse assistent-scheidsrechter Humberto Clavijo ging tweemaal in de fout en werd daarna geschorst door de FIFA. Ook het optreden van Yuichi Nishimura in het openingsduel tussen Brazilië en Kroatië was niet verschoond van missers en twijfelachtige beslissingen.

Bezig met laden …