voetbalzone

Algerijn Sayoud wil zo snel mogelijk weg bij Egyptisch Al Ahly

Matthijs van Laar25 nov 2009, 11:56
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2009, 11:56
Advertentie

Het allesbeslissende WK-kwalificatieduel tussen Algerije en Egypte vindt ook een week na dato nog altijd z’n weerslag. Zo blijken de spanningen tussen beide Noord-Afrikaanse landen nog alles behalve bedaard, en dat heeft het Algerijnse talent Amir Sayoud doen besluiten zijn Egyptische werkgever Al Ahly de rug toe te keren. Hij zegt genoeg te hebben van de situatie die is ontstaan na afgelopen week.

De pas negentienjarige aanvaller werd door de Egyptische topclub afgelopen zomer overgenomen van Ahli Dubai, maar heeft het vanwege de steeds vijandiger wordende atmosfeer nu al weer gezien in de Cairo. Zo verklaarde Sayoud dat hij dagelijkse doodsverwensingen naar zijn hoofd geslingerd krijgt, en dat het leven in de Egyptische hoofdstad tot een ‘hel’ is verworden.

Volgens Egyptische media zou de Belgische tweedeklasser Lierse SK al interesse hebben getoond in de jongeling, die indirect de dupe lijkt te worden van de haat en nijd tussen Egypte en Algerije. Beide landen traden afgelopen week twee keer tegen elkaar aan, waarbij vooral de eerste wedstrijd een hoop heisa opleverde. Zo bekogelden Egyptenaren de spelersbus van Algerije, waarbij meerdere spelers gewond raakten. Via een barrageduel kwalificeerden de Algerijnen zich uiteindelijk voor het WK.

Bezig met laden …