Alireza Jahanbakhsh schiet Iran in minuut 96 naar halve finale Azië Cup

Mart Oude Nijeweeme03 feb 2024, 13:34
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:41

Iran heeft zich zaterdagmiddag geplaatst voor de halve finale van de Azië Cup. Het land was in de kwartfinale met 2-1 te sterk voor Japan door een benutte strafschop van Alireza Jahanbakhsh. De Feyenoorder sloeg in de laatste minuut van de blessuretijd toe.

Bijzonderheden:
Met Feyenoorders Jahanbakhsh en Ayase Ueda in de basis leek het duel tussen Iran en Japan lange tijd af te stevenen op een verlenging. Nadat Hidemasa Morita Japan na een klein half uur spelen op voorsprong had gezet, trok Mohammad Mohebi de stand in de tweede helft gelijk. De beslissing viel diep in de blessuretijd, toen Jahanbakhsh mocht aanleggen vanaf elf meter en niet faalde: 2-1. De Feyenoorder groeide daarmee uit tot absolute held van Iran en stuurt Ueda terug naar Rotterdam.

Iran - Japan 2-1

28' 0-1 Hidemasa Morita
55' 1-1 Mohammad Mohebi (assist: Sardar Azmoun)
90+6' 2-1 Alireza Jahanbakhsh (penalty)