voetbalzone

Allardyce haalt met Diouf oude bekende in huis

30 jan 2009, 13:47
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2009, 13:47
Advertentie
Blackburn Rovers heeft vrijdagmiddag de transfer van El-Hadji Diouf afgerond. Voor een slordige twee miljoen euro vertrekt de spits van Senegalese afkomst al na een half jaar bij Sunderland. Diouf en Blackburn-trainer Sam Allardyce zijn goede bekenden van elkaar. Het duo kent elkaar van hun gezamenlijke periode bij Bolton Wanderers.

"Diouf is van alle markten thuis", vertelt Allardyce over zijn nieuwe aankoop. "Hij kan zowel op links als op rechts uit de voeten en in de punt van de aanval. Ik hoop dat hij zijn prestaties uit zijn tijd bij Bolton Wanderers kan herhalen. Hij heeft de ideale leeftijd om aan de hooggespannen verwachtingen te voldoen."

Diouf, die eerder deze maand 28 werd, debuteert mogelijk al zaterdag in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Sunderland betaalde afgelopen zomer bijna drie miljoen euro voor Diouf, die bij The Black Cats echter geen indruk wist te maken. In zestien duel, waarvan dertien in de basis, wist hij geen enkel doelpunt te maken.

Met Diouf denkt Allardyce zijn selectie compleet te hebben voor het restant van het lopende seizoen. Eerder werden Gaël Givet (Olympique Marseille) en Nick Blackman (Macclesfield Town) overgenomen. Bovendien was het bestuur niet onder de indruk van de pogingen van Manchester City om Roque Santa Cruz over te nemen.
Bezig met laden …