voetbalzone

Allardyce: 'Ik denk niet dat Wenger een betere coach is dan ik'

Matthijs van Laar19 sep 2010, 13:29
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2010, 13:29
Advertentie
/

Sam Allardyce heeft voor een tweede keer in een paar dagen tijd gemeend te moeten werken aan zijn imago. De coach van Blackburn Rovers verkondigde vrijdag dat hij met clubs als Real Madrid of Internazionale altijd een prijs zou winnen, en zaterdag vergeleek de oefenmeester zichzelf met Arsène Wenger. “Ik ben minstens zo goed als hij.”

“Er is een probleem met perceptie”, vertelt Allardyce in News of the World. “Arsène Wenger is een beschaafde Fransman, terwijl ik word gezien als een ruige Engelsman van het platteland met bijpassend accent. Maar ik vraag je: is Arsène een betere coach dan ik? Dat lijkt me niet. Gebruikt hij tijdens de wedstrijd live gegevens over de fitheid van zijn spelers? Verdiept hij zich dagelijks in de psychologie van de sporter? Maakt hij net zoveel gebruik van de wetenschap als ik? Ik betwijfel het.”

Allardyce zegt overigens absoluut niks tegen de coach van Arsenal te hebben. “Ik heb veel respect voor hem en de manier waarop hij te werk gaat. Vanwege de dure verhuizing naar het Emirates Stadium heeft Arsenal veel minder te besteden, maar hij gaat uitstekend om met het beperktere budget. Hij heeft de laatste jaren geen prijzen gewonnen, maar hij behoudt het vertrouwen in zijn jonge spelers. Dat is voor hem het belangrijkste.”

Bezig met laden …