voetbalzone

'Allardyce is ontslagen omdat Blackburn vierde of vijfde moet staan'

Peter Nusselder14 dec 2010, 13:31
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2010, 13:31
Advertentie

Sam Allardyce won met Blackburn Rovers vier van de afgelopen zeven duels in de Premier League en stond op slechts vijf punten afstand van de top-zes in de Engelse competitie, maar moest niettemin het veld ruimen op Ewood Park. De reden is volgens eigenaar Anuradha Desai simpel: Rovers had minstens bij de eerste vijf moeten staan, verklaart zij dinsdag in de Engelse media.

/

“We bedoelen er niets slechts mee ten opzichte van Sam Allardyce, maar we hebben het gevoel dat we met deze club omhoog moeten in de competitie en dat we moeten groeien”, aldus Desai, die duidelijk geen genoegen neemt met de dertiende positie die Blackburn momenteel bezet in de Premier League. “We willen dat Blackburn Rovers vierde of vijfde staat, of zelfs nog beter.”

Desai is er niet van overtuigd dat die taak aan Allardyce besteed was. “Niets ten nadele van Sam, maar we hebben een andere visie met het oog op de toekomst en we willen met deze club vooruit. We hebben de afgelopen weken met Sam gesproken, maar hij past niet binnen het plaatje dat we met Blackburn voor ogen hebben. We willen goed voetbal, interessante wedstrijden en uiteraard overwinningen.”

Martin Jol wordt ondertussen nadrukkelijk genoemd als nieuwe trainer op Ewood Park, maar Desai heeft liever een Britse opvolger voor Allardyce. De eigenaresse heeft echter geen haast. “De fans moeten ons vertrouwen, want dit is in het belang van de club. We denken nu aan een Britse coach, al staan we er ook voor open als er een andere uitstekende kandidaat is. Maar dat kan nog wel maanden duren.”

Bezig met laden …