voetbalzone

Allardyce: ‘Je kan tegenwoordig gewoon een landstitel kopen’

Matthijs van Laar10 sep 2010, 14:48
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2010, 14:48
Advertentie

Blackburn Rovers-manager Sam Allardyce heeft daags voor de wedstrijd tegen Manchester City het vuurtje alvast opgestookt. Volgens de ervaren rot is het eigenlijk vreemd als collega Roberto Mancini geen kampioen wordt met de Citizens. “Als hij zijn zaakjes op orde krijgt, dan worden ze kampioen”, zei Allardyce vrijdag.

/

“Je kan tegenwoordig gewoon een titel kopen”, luidde de gewaagde stelling van Allardyce bij zijn wekelijkse perspraatje. “Blackburn heeft dat in het verleden (1995, red.) bewezen, Chelsea heeft dat bewezen en als je op de juiste manier omgaat met het materiaal dat je krijgt, dan kan je alles winnen. De titel kan door City zelfs al in een kort tijdsbestek veroverd worden.”

Rovers-verdediger Michel Salgado, die lange tijd bij Real Madrid op de loonlijst stond, denkt dat de fans van Manchester City echter geduld moeten betrachten. “Het verschil tussen City en bijvoorbeeld Real, is dat City een fashion club is. Ze zijn een grote club aan het bouwen, maar Real is historisch gezien al een grote club. Daar is de druk om de titel te winnen elk jaar groot. Misschien kunnen ze in de toekomst met elkaar vergeleken worden, maar op dit moment zijn dat twee aparte verhalen.”

Bezig met laden …