voetbalzone

Allardyce neemt afstand van beschuldigende woorden Murphy

Erik van Dam14 okt 2010, 18:33
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2010, 18:33
Advertentie

Sam Allardyce wil dat Danny Murphy zijn excuses aanbiedt voor de negatieve woorden die hij vorige week sprak over Blackburn Rovers. Naar aanleiding van de harde tackles van Karl Henry en Nigel de Jong noemde de Fulhammer drie clubs wiens trainers ervoor zorgen dat hun spelers op alles en iedereen schoppen; Stoke City, Wolverhampton Wanderers en Allardyces Blackburn.

/

“Zo zijn wij helemaal niet. Ik, de club en ook de spelers hebben niks te maken met dat soort suggesties”, stelt Allardyce kwaad in gesprek met BBC Sport. “We zijn fysiek als dat nodig is, maar we hoeven niet gemeen te spelen en dat hebben we ook nooit gedaan”, aldus de manager. “Als Murphy er genoeg mans voor is, biedt hij zijn excuses aan voor wat hij heeft gezegd.”

Allardyce greep de statistieken van dit seizoen aan, om zijn woorden kracht bij te zetten. Blackburn staat vierde op de lijst met clubs die kaarten pakken; elf keer kreeg een speler geel en nog niemand kreeg rood. “De statistieken spreken in mijn voordeel”, aldus de coach. “We hoeven niet iedere dag aan te komen zetten met die cijfers, maar als er zoiets gezegd wordt, moeten we ons verdedigen.”

Bezig met laden …