voetbalzone

‘Alle madridistas verwachten dat Ronaldo wint en niemand anders’

Gijs Freriks12 jan 2014, 21:50
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2014, 21:50
Advertentie
/

Real Madrid staat na de minimale zege op Espanyol (0-1) nog maar drie punten achter op de koplopers Atlético Madrid en Barcelona. Carlo Ancelotti weet echter dat er nog een lange weg te gaan is om de eerste landstitel sinds 2011/12 in de wacht te slepen. “In de Spaanse competitie hebben we drie erg sterke teams. Ik heb het eerder gezegd, we hebben honderd punten nodig. Het gaat niet makkelijk worden”, zei de trainer na afloop van het duel met Espanyol.

De hoofdstedelingen kenden een moeizame avond in Barcelona, maar Ancelotti keek positief terug op de wedstrijd. “Ik ben tevreden over de teamprestatie. We speelden om te winnen en namen geen risico’s. We hebben het gat verkleind en daar was het ons om te doen. Alles ging goed, het was een goede wedstrijd. Het was een belangrijke overwinning, want Atlético en Barcelona doen het goed en er zijn niet veel mogelijkheden om de achterstand te verkleinen. We moeten dus tevreden zijn.”

Pepe werd de matchwinner in Estadi Cornellà-El Prat door na 55 minuten bij een vrije trap doel te treffen. De dertigjarige verdediger annex middenvelder kreeg de complimenten van zijn keuzeheer. “Hij maakt een goed seizoen door. In het begin waren er twijfels of hij zou blijven, maar ik vertelde hem dat hij belangrijk is. Het is geen toeval dat hij ons de afgelopen weken beter heeft gemaakt”, aldus Ancelotti, die ook nog uitkeek naar het gala van de Ballon d’Or: “Alle madridistas verwachten dat Cristiano Ronaldo wint en niemand anders.”

Bezig met laden …