voetbalzone

‘Alle topteams in de CL hebben weinig tegenstand in de eigen competitie’

Thijs Post16 feb 2016, 13:50
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2016, 13:50
Advertentie

Paris Saint-Germain steekt met kop en schouders boven de andere ploegen in Frankrijk uit. De Parijzenaren werden de afgelopen drie jaar kampioen en koesteren nu ook alweer een voorsprong van 24 punten op AS Monaco. PSG wordt dus niet echt uitgedaagd in eigen land en zou daar in de Champions League wel eens last van kunnen krijgen, maar aanvaller Ángel Di María gelooft niet dat dit het geval is.

/

“Er is nu inderdaad een groot verschil, maar bijna alle Champions League teams staan ver voor in hun eigen competities”, vertelt de Argentijn aan The Times of India. “Real Madrid en Barcelona zijn veel beter dan de andere teams in hun competitie, maar in de Champions League laten ze nog steeds hun beste voetbal zien. Wij doen gewoon iedere wedstrijd ons best zodat het ook in de Champions League zo goed mogelijk gaat.”

Paris Saint-Germain liep het afgelopen weekend tegen Lille tegen een zeldzaam doelpuntloos gelijkspel aan, maar de Di María denkt niet dat het slippertje invloed heeft op de wedstrijd tegen Chelsea die dinsdag op het programma staat: “Ik denk dat dit een wedstrijd was waar je vooral speelminuten kon oppikken om beter op elkaar ingespeeld te raken voor de wedstrijd tegen Chelsea. Een hoop spelers kreeg rust aangezien er een moeilijke wedstrijd aan komt, we deden rustig aan en het ging best goed”, gaat hij verder.

De Argentijn werkte bij Real Madrid onder, de inmiddels bij Chelsea ontslagen, José Mourinho. Hij denkt niet dat Chelsea zwakker is zonder de Portugese coach, aangezien Guus Hiddink het prima doet in Londen. “Het blijft hetzelfde. Ik denk dat de spelers het verschil maken, zij winnen de wedstrijden, niet de coach. De trainer kiest elf spelers uit, bepaalt de opstelling, maar dan moeten de spelers het doen. Met of zonder Mourinho heeft Chelsea nog steeds fantastische spelers”, sluit Di María af.

Bezig met laden …