voetbalzone

Alle zondagduels in Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie afgelast

Dominic Mostert06 feb 2021, 13:39
Laatst bijgewerkt: 06 feb 2021, 13:39
Advertentie

Alle wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie van zondag zijn afgelast. De afgelasting van de wedstrijden houdt verband met het het door het KNMI aangekondigde code rood voor zondag in heel Nederland.

Het gaat om Ajax – FC Utrecht, FC Groningen – Feyenoord, Willem II – ADO Den Haag en VVV-Venlo – Sparta Rotterdam in de Eredivisie. In de Keuken Kampioen Divisie gaat een streep door de wedstrijden Helmond Sport - Almere City en Telstar - NAC Breda.

Ondanks dat er zonder publiek wordt gespeeld, wordt er in het geval van extreem weer uiteraard ook altijd rekening gehouden met de spelers en anderen die wel naar het stadion moeten komen en de omstandigheden op de velden om te kunnen voetballen, zo schrijft de KNVB in een persbericht. Om die reden wordt het niet verantwoord geacht om de wedstrijden te laten doorgaan.

Drie Eredivisie-wedstrijden die voor zaterdag op het programma stonden, werden eerder al verplaatst naar een vroeger tijdstip vanwege de verwachte hoeveelheid sneeuw en ijzel zaterdagavond. Het is nog niet bekend wanneer de duels van zondag worden ingehaald. De KNVB kondigt aan dat er op 'korte termijn' nieuwe data worden geprikt.

Bezig met laden …