voetbalzone

‘Alleen als ik gehersenspoeld word, zal ik naar Borussia Dortmund gaan’

Erik van Dam05 aug 2013, 12:07
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2013, 12:07
Advertentie

Julian Draxler bereidt zich voor op zijn vierde seizoen bij Schalke 04. De middenvelder debuteerde in januari 2011 op zijn zeventiende in de Bundesliga en beschikt inmiddels al over redelijk wat ervaring. In aanloop naar de zomer viel zijn naam vaak bij grote buitenlandse clubs, maar Draxler is daar niet mee bezig. Hij ziet zijn toekomst voorlopig gewoon in Gelsenkirchen, zegt hij tegen BILD.

/

Eind juni kreeg Draxler aanbiedingen van zowel Real Madrid als Manchester City. De beste aanbieding bedroeg een contract voor vijf seizoenen, waarin hij in totaal zestig miljoen euro kon gaan verdienen. Toch zei de jonge middenvelder ‘nee’. “Ik heb er goed over nagedacht. Je weet niet of er nog eens zo’n aanbieding voorbij komt in je leven. Uiteindelijk hebben mijn onderbuikgevoel, mijn hart en de vooruitzichten bij Schalke 04 de doorslag gegeven.”

“Ik was met mijn vriendin Lena op vakantie in Egypte en heb daar op het balkon wel zitten nadenken”, geeft Draxler toe. “Lena heeft zich heel terughoudend opgesteld aangaande mijn keuze. Ze wilde mijn dromen niet in de weg staan. Uiteindelijk was ze heel gelukkig met mijn keuze.” In Draxlers contract staat een afkoopsom van 45,5 miljoen euro en dat vindt hij zelf ook behoorlijk hoog.

/

“Bij zulke bedragen begint het mij wel te duizelen”, aldus de Duitse ster in wording. “Zoveel geld is toch geen mens waard? Als ik na het WK 2014 weer een aanbieding krijg, zal ik er rustig voor gaan zitten en er weer over gaan nadenken. De beslissing kan dan natuurlijk weer Schalkes kant op gaan. Mijn doel voor nu is het plezier van vorig seizoen erin houden en nieuwe stappen te zetten.”

Draxler is in de zomerperiode ook in verband gebracht met een ongeloofwaardige overstap van Schalke 04 naar aartsrivaal Borussia Dortmund. Zelf kan hij er niet bij dat dergelijke berichten in de pers zijn gekomen. “Ik vind het eerlijk gezegd vrij amusant. Maar om het heel duidelijk te stellen: alleen als ik gehersenspoeld word, zal ik naar Borussia Dortmund gaan”, belooft Draxler.

Bezig met laden …