voetbalzone

Allegri hamert op focus: ‘Het is geen crisis bij Real Madrid’

Gijs Freriks12 mei 2015, 20:10
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2015, 20:10
Advertentie

Juventus verdedigt woensdag een 2-1 voorsprong tegen Real Madrid en Massimiliano Allegri staat naar eigen zeggen voor de ‘belangrijkste wedstrijd’ uit zijn carrière. “Het gebeurt namelijk niet iedere dag dat je in de halve finale van de Champions League staat”, zei de trainer dinsdagavond op de persconferentie in Santiago Bernabéu.

voetbalzone

Real krijgt de laatste tijd kritiek te verduren omdat men het kampioenschap na de remise tegen Valencia aan Barcelona lijkt te moeten laten en er in het miljoenenbal dus werd verloren van Juventus. “Het is geen crisis bij Real”, zegt Allegri echter. “Het is nog altijd een fantastische ploeg met geweldige spelers. We moeten 95 minuten lang geconcentreerd spelen om de finale te bereiken.” De coach heeft Paul Pogba in de wedstrijdselectie opgenomen. De middenvelder is hersteld van een dijbeenblessure en scoorde zaterdag nog in het duel met Cagliari (1-1).

“Hij is fit, heeft afgelopen weekeinde zestig goede minuten gespeeld. Het is mogelijk dat hij morgen start, maar daar is nog geen beslissing over genomen”, vervolgt Allegri. “Ik denk niet dat de wedstrijd doelpuntloos gaat eindigen. Ik verwacht een aantrekkelijk duel. Het is onmogelijk om Real negentig minuten lang te controleren, en zeker in Bernabéu, maar we gaan heus niet alleen verdedigen. En natuurlijk, toen ik als coach begon, was het mijn ultieme droom om de Champions League te winnen.”

voetbalzone

Max werd op de persbijeenkomst geflankeerd door Gianluigi Buffon, de doelman die in 2003 al eens een Champions League-finale speelde met Juventus. “Als we vanwege allerlei omstandigheden morgen op de verdediging moeten leunen en moeten verdedigen en we dan toch doorgaan, dan zullen we daar geen spijt van hebben. Real heeft in zijn laatste tachtig of negentig thuiswedstrijden gescoord, maar het is ook een feit dat ze af en toe een goal tegen krijgen. Ik denk daarom niet dat wij erg veel aan onze speelstijl gaan veranderen.”

“We moeten intelligent spelen en we beseffen dat dit een wedstrijd wordt waarin de trots van Juventus, de spelers, de staf en de fans op het spel staat. Het worden negentig lange minuten, maar we gaan er alles aan doen om onze droom uit te laten komen. De enige manier om de finale te bereiken, is door goed te spelen. De finale is het belangrijkste”, aldus Buffon, die ook nog werd bevraagd over Carlos Tévez, de topschutter van de club uit Turijn. “Hij is erg temperamentvol en is een groot leider op het veld. Hij offert zichzelf op voor het team en is beslissend op de momenten waarop hij dat moet zijn.”

Bezig met laden …