voetbalzone

Allegri slaat terug: 'Hij kan nog niet dezelfde rol hebben bij Juventus'

Bart Kruyt24 okt 2015, 16:49
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2015, 16:49
Advertentie

Massimiliano Allegri heeft zich genoodzaakt gevoeld om te reageren op de felle kritiek die Maurizio Zamparini deze week op hem leverde. De voorzitter van Palermo, de club die Paulo Dybala afgelopen zomer voor minimaal 32 miljoen euro verkocht aan Juventus, stelde dat Allegri de aanvaller ‘kapot maakt’ met te weinig speelminuten. Allegri begrijpt daar niets van.

voetbalzone

Dybala deed tot dusver in elf wedstrijden van Juve mee, maar mocht slechts drie keer negentig minuten blijven staan. “Als ik lees dat Dybala niet genoeg speelt, moet ik lachen”, zei Allegri zaterdag. “Hij is de aanvaller die het meest heeft gespeeld in dit seizoen! Hij is een speler met geweldige kwaliteiten en een mooie toekomst voor zich. Vorig seizoen was hij de leider bij Palermo, maar hij kan nog niet dezelfde rol hebben bij Juventus.”

“Iedereen die daar anders over denkt, heeft het fout”, doelde Allegri dus op Zamparini. “We kunnen hem niet te veel verantwoordelijkheid geven. Ik denk dat ik bij AC Milan wel heb bewezen dat ik het beste uit jonge spelers kan halen. Maar als je je zo gedraagt (zoals Zamparini, red.) maak je het moeilijk voor die jongen, omdat je hem te veel druk oplegt. Paulo is de toekomst van Juventus, maar ook in het heden is hij erg belangrijk voor ons. Ik kan kritiek accepteren, maar alleen als de waarheid wordt gesproken. Ik verdien wel wat respect.”

Bezig met laden …