voetbalzone

‘Alles bij elkaar waardeloze voorbereiding en nauwelijks kans op medaille’

Peter Nusselder02 mrt 2016, 09:34
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2016, 09:34
Advertentie

Jong Oranje was vorig jaar niet aanwezig op het EK Onder-21 en kon zich daarom ook niet plaatsen voor de Olympische Spelen. Volgens Foppe de Haan is het echter geen ramp dat de Nederlandse voetballers komende zomer niet van de partij zijn tijdens het toernooi in Rio de Janeiro.

/

De trainer van sc Heerenveen was bondscoach van Jong Oranje, dat in 2008 wél deelnam aan de Spelen in Peking. Hoewel dat voor de Friese oefenmeester en zijn toenmalige selectie een mooie ervaring was, hoeven de beloften er in zijn ogen niet rouwig om te zijn dat het olympische evenement aan hun neus voorbijgaat. “Voor de uitstraling van het Nederlandse voetbal is het jammer, maar verder is het geen drama”, vertelt De Haan aan Metro. “In de praktijk is het alleen maar onhandig”, maakt de ervaren trainer duidelijk.

“Het voetbal kent geen enkele aanpassing in een olympisch jaar. Dus moet je na het seizoen, eind mei, beginnen met de voorbereiding op de Spelen en toewerken naar begin augustus. Maar in de tussentijd beginnen de voetbalclubs al met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Sommige clubs willen daarom hun spelers pas tien dagen voor de Spelen afstaan. Dus alles bij elkaar opgeteld heb je een waardeloze voorbereiding en nauwelijks kans op een medaille.”

Bezig met laden …