voetbalzone

‘Alles ging mis, daarom ging ik niet van De Graafschap naar Benfica’

Erik van Dam12 jun 2014, 09:12
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2014, 09:12
Advertentie

Piotr Parzyszek maakte vorig seizoen naam voor zichzelf bij De Graafschap. De twintigjarige spits van Poolse komaf deed het uitmuntend in de eerste seizoenshelft, met zestien doelpunten in twintig wedstrijden. Verschillende clubs hengelden naar zijn handtekening en Benfica leek met Parzyszek aan de haal te gaan. Op het laatste moment ketste de deal echter toch nog af.

voetbalzone

De Graafschap was al akkoord met de Portugezen over een transfersom. Parzyszek zelf had eerst ook een goed gevoel bij Benfica. “Maar alles ging compleet mis, daarom ging ik uiteindelijk niet. In december werd er contact gelegd en werd alles besproken: de duur van het contract, het salaris, alles. Ze zeiden dat ze me binnen drie weken het contract zouden toesturen en een vliegticket richting Lissabon.”

“Maar ik kreeg helemaal niets. Ik ben toen op vakantie gegaan naar Polen en kreeg uiteindelijk bericht dat ze de boel op de post hadden gedaan. Na ieder seizoen zou er een bonus wachten, ik kreeg een auto van de club… maar ik had al teveel tekenen gezien die een verkeerde indruk op me maakten. Benfica was beloften niet nagekomen”, zegt Parzyszek nu in de Portugese media.

Uiteindelijk besloot de goalgetter over te stappen naar Charlton Athletic in de Championship. De vraag is of dat een verstandige keuze is geweest: kort na zijn transfer kreeg hij een invalbeurt van vier minuten tegen Birmingham City, maar daar is het bij gebleven. De trainer die hem haalde, Chris Powell, verdween in maart. Opvolger José Riga bleef slechts twee maanden en in de resterende wedstrijden kwam Parzyszek niet meer aan de bak. Het vizier moet dus op het nieuwe seizoen, waarin Bob Peeters de trainer zal zijn.

Bezig met laden …