voetbalzone

Alles of niets voor Real Madrid: ‘Geen titel als we niet winnen’

Thijs Post06 mei 2014, 13:14
Laatst bijgewerkt: 06 mei 2014, 13:14
Advertentie

Het is verschrikkelijk spannend in de Primera División. Atlético Madrid (88 punten) wordt met nog twee duels te spelen op de hielen gezeten door Barcelona (85) en Real Madrid (83). Real speelt woensdag nog een inhaalwedstrijd tegen degradatiekandidaat Real Valladolid. De Koninklijke kan dus op twee punten van stadsgenoot Atlético komen. Een verliespartij betekent einde verhaal, weet trainer Carlo Ancelotti.

voetbalzone

“We worden geen kampioen als we niet winnen van Real Valladolid. Het is een fundamentele wedstrijd”, laat Ancelotti weten via de officiële kanalen. “Wij zien de wedstrijd als een finale, want we spelen tegen een team dat vecht voor lijfsbehoud. Het is ons doel om de drie resterende wedstrijden te winnen. Dat is onze enige optie om kampioen te worden.”

De kans is aanwezig dat Barcelona het in de laatste wedstrijd van het jaar (uitgerekend tegen Atlético) expres laat lopen, zodat Real maar geen kampioen wordt. “Ik denk dat Barcelona gewoon alles zal geven in de laatste wedstrijd”, aldus Ancelotti.

Bezig met laden …