voetbalzone

Almería heeft jongste Solari al binnen

30 jun 2008, 17:21
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2008, 17:21
Advertentie
Estebán Solari staat de komende vier seizoenen onder contract bij Almería, zo maakt de Spaanse club maandag bekend. De aanvaller uit Argentinië komt over van het Mexicaanse Pumas UNAM en is de jongere broer van Santiago Solari. Laatstgenoemde staat bij Internazionale onder contract en geniet ook interesse van Almería.

Solari (27) was afgelopen seizoen met 24 doelpunten topscorer van de Mexicaanse competitie en stond in de belangstelling van diverse Europese clubs. De Argentijn wilde echter alleen maar in Spanje spelen. "Het is namelijk één van de mooiste competities", zo oordeelt Solari. "Ik hoop dat ik het getoonde vertrouwen kan terugbetalen. Of mijn broer ook komt? Dat moet je aan hem vragen", besloot hij lachend op de persconferentie.

Voor Solari jr. is het niet de eerste maal dat hij in Europa aan de slag gaat. Eerder stond hij op de loonlijst bij Chioggi (Ita), Lierse SK (Bel) en APOEL (Cyp). Voor de oversteek naar Europa in 2003 stond hij in eigen land onder contract bij Argentinos Juniors.
Bezig met laden …