voetbalzone

Almería neemt oud-PSV’er Jakobsen over van Aalborg

Erik van Dam30 jun 2010, 16:57
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2010, 16:57
Advertentie

Michael Jakobsen zet zijn profcarrière voort in het shirt van Almería. De Spaanse club, die afgelopen seizoen knap als dertiende eindigde in de Primera División, maakt woensdag op haar officiële website wereldkundig dat de vijfvoudig Deens international de ploeg komt versterken. Jakobsen verbindt zich voor vijf seizoenen aan de rojiblancos.

/

De inmiddels 24-jarige middenvelder werd op zeventienjarige leeftijd gescout door PSV. Verder dan een invalbeurt tegen Willem II, in het seizoen 2003/04, kwam Jakobsen echter niet. Uiteindelijk keerde hij terug naar zijn vaderland, waar hij aan de slag ging bij Aalborg. Met die club vestigde hij zich steevast in de top zes, en veroverde hij zelfs één keer de titel.

Almería heeft besloten het nog tot 2012 doorlopende contract van Jakobsen nu af te kopen. De Deen debuteerde in maart vorig jaar in de nationale ploeg en speelde tot dusverre vijf interlands. Eerder al legde de ploeg van Juan Lillo twee andere spelers vast: de Argentijnse spits José Ulloa en de jonge Nigeriaanse middenvelder Stanley Okoro.

Bezig met laden …