voetbalzone

Almería stelt Lillo aan als opvolger van ontslagen trainer Sánchez

Bart Kruyt24 dec 2009, 09:58
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2009, 09:58
Advertentie

Almería heeft Juan Manuel Lillo benoemd als nieuwe coach. Deze week werd zijn Mexicaanse voorganger Hugo Sánchez ontslagen, nadat tegen Espanyol alweer de achtste competitienederlaag van het seizoen geleden werd. De 44-jarige Lillo werkte eerder voor Salamanca, Real Zaragoza en Real Sociedad, zo meldt Almería op haar website.

De nieuwe Spaanse oefenmeester krijgt de opdracht mee om Almería in de Primera División te houden. Sánchez wist de club afgelopen seizoen met een elfde plaats voor het hoogste niveau te behouden, maar het bestuur van de laagvlieger had er dus geen vertrouwen in dat Sánchez dit kunststukje nog een keer zou kunnen bewerkstelligen.

Lillo krijgt vooralsnog tot het eind van dit seizoen de tijd om zich te bewijzen. Op 28 december geeft hij zijn eerste training, waarna de competitie op 3 januari wordt hervat. Dan neemt Almería het op tegen promovendus Xérez. Gelijk een cruciaal duel voor de nieuwe coach, want Xérez staat laatste met zeven punten, terwijl Almería dertien punten heeft en zeventiende staat.

Bezig met laden …