voetbalzone

Almería stuurt Lillo na 0-8 tegen Barcelona de laan uit

Bart Kruyt21 nov 2010, 06:30
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2010, 06:30
Advertentie

Almería heeft ingegrepen na de beschamende 0-8 nederlaag die de laagvlieger zaterdagavond leed tegen Barcelona. De clubleiding kwam direct na de oorwassing bij elkaar en besloot op de spoedbijeenkomst om afscheid te nemen van coach Juan Manuel Lillo. Het is nog niet bekend wie het stokje gaat overnemen.

Het ontslag van Lillo komt niet als een verrassing: de coach stond al een tijdje onder druk en de 0-8 tegen Barcelona bleek de welbekende druppel te zijn. “Deze beslissing is genomen om puur sportieve redenen”, schrijft Almería op de officiële website. “De slechte resultaten van de laatste weken hebben ervoor gezorgd dat we in de degradatiezone staan.”

Pijnlijk voor Josep Guardiola is dat juist hij het laatste zetje heeft gegeven voor het congé van Lillo. De coach van Barcelona is goed bevriend met de 45-jarige oefenmeester en liet dat in aanloop van de wedstrijd van zaterdagavond ook een paar keer weten, maar de Spaans landskampioen kende geen genade en evenaarde haar grootste uitoverwinning ooit.

Bezig met laden …