voetbalzone

Almería wijst Sánchez de deur na achtste competitienederlaag

Daniel Cabot Kerkdijk20 dec 2009, 22:43
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2009, 22:43
Advertentie

Almería gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Het voltallige bestuur van de laagvlieger uit de Primera División houdt de oefenmeester verantwoordelijk voor de magere resultaten van dit seizoen. Almería maakt zondagavond laat via de officiële kanalen bekend dat Sánchez en zijn assistent met onmiddellijke ingang zijn ontslagen.

/

Sánchez trad bijna een jaar geleden in dienst van de Andalusiërs. De voormalig topschutter van Real Madrid was de opvolger van Gonzalo Arconada, en was daarvoor met wisselend succes werkzaam geweest bij Pumas en het nationale elftal van Mexico. Sánchez wist Almería afgelopen seizoen met een elfde plaats voor het hoogste niveau te behouden.

Almería is deze jaargang een van de zwakkere elftallen. De huidige vijftiende stek is debet aan het magere aantal van drie zeges. In de Copa del Rey was tweedeklasser Hércules een maatje te groot. Als opvolger van Sánchez doen de namen van Diego Simeone, Luis Fernández, Luis Enrique en de Roemeen Constantin Galca reeds de ronde.

Bezig met laden …