James LawrenceImago

Almere City blijft tegen PEC Zwolle met lege handen door knullig eigen doelpunt van Lawrence

Jordi Tomasowa29 sep 2024, 14:21
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2024, 14:21

PEC Zwolle heeft zondagmiddag met pijn en moeite van Almere City gewonnen. De Zwollenaren creëerden, net als de tegenstander, nauwelijks kansen, maar won door een knullig eigen doelpunt van James Lawrence: 1-0. PEC stijgt naar de dertiende plaats, terwijl Almere de nummer zeventien van de Eredivisie blijft.

PEC speelde vorige week ook thuis en leed toen een minimale nederlaag tegen AZ (1-2). Younes Namli kon zondagmiddag in het duel met Almere rekenen op zijn eerste basisplaats, hetgeen ten koste ging van Dylan Mbayo.

Bij de bezoekers hield trainer Hedwiges Maduro vast aan dezelfde elf namen die een week geleden nog hard in eigen huis met 0-5 onderuit gingen tegen FC Twente.

Almere kende op bezoek in het MAC³PARK stadion bijna een valse start. Na twintig seconden probeerde Almere-doelman Nordin Bakker de druk zettende Dylan Vente uit te kappen.

De sluitpost verloor vervolgens echter de bal aan de spits van PEC, die het overzicht behield en breed legde op Younes Namli. Verdediger Ricardo Visus trad uiteindelijk op als redder van zijn doelman Bakker door de bal op de doellijn met zijn voet te pareren.

PEC had in de eerste helft het meeste balbezit, maar het lukte de ploeg van trainer Johnny Jansen niet om Almere de wil op te leggen. Het grootste gevaar kwam bij toeval op slag van rust toen een verdwaalde voorzet van Filip Krastev op de bovenkant van de lat belandde.

Ook in de tweede helft werd het publiek in het PEC-stadion allesbehalve vermaakt. Toch konden de supporters van de Zwollenaren een kwartier voor tijd juichen. Almere-verdediger Lawrence groeide uit tot schlemiel van zijn ploeg door een voorzet van Damian van der Haar ongelukkig achter zijn eigen doelman te werken: 1-0.