voetbalzone

Almere City-eigenaar gaat stadion verbouwen en grapt over functie voor Berghuis

Jeroen van Poppel11 jun 2023, 21:38
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2023, 21:38
Advertentie

Lesley Bamberger noemt de historische promotie met Almere City FC naar de Eredivisie 'ongelooflijk'. De eigenaar van de Flevolandse club kijkt kort na de zegetocht in de Keuken Kampioen Play-Offs tegen FC Emmen (1-2) alweer vooruit en denkt aan een grondige verbouwing van het Yanmar Stadion. "We kunnen razendsnel naar 7.500 zitplaatsen", belooft Bamberger tegenover Hans Kraay junior van ESPN.

Bamberger, die in de top tien van rijkste personen in Nederland staat, heeft Almere City sinds 2010 in handen. De vastgoedmiljardair toont zich zondag na afloop van de allesbeslissende finalewedstrijd tegen Emmen dolblij. "Dit is ongelooflijk", zegt Bamberger op het veld in stadion De Oude Meerdijk. "Wat we wilden bereiken is bereikt. We gaan nu verder kijken wat er weer mogelijk is. We zullen onszelf in ieder geval moeten handhaven, want ik zie er weinig in om steeds onderaan te bungelen."

De zakenman zal niet opeens met geld gaan smijten, zoals dat de afgelopen dertien jaar ook niet gebeurde. "We gaan slim investeren", benadrukt Bamberger. "We gaan kijken naar het stadion en de mogelijkheden die we hebben, en we gaan weer door. Bouwen is niet ons grootste probleem. Ik ben ervan overtuigd dat we dat snel kunnen realiseren, maar uitbreiding heeft met timing te maken. Ik denk dat we snel naar 7.500 zitplaatsen kunnen." Dat zou een uitbreiding zijn van drieduizend plekken.

Kraay junior heeft het gevoel dat de handen van Bamberger jeuken om na de promotie extra te investeren in Almere City, maar de vastgoedmagnaat spreekt dat tegen. "Ik denk niet dat ik financieel 'meer ga doen', maar ik noem het slim opereren. We moeten vanuit een basis werken, waaraan we hard hebben gewerkt. We moeten bouwen. Het heeft geen zin om er in één keer heel veel geld in te stoppen, daar geloof ik helemaal niet in. Ik geloof in een topsportmentaliteit. Dat geldt zowel back-of-the house als met geld."

Steven Berghuis
Bamberger is de schoonvader van Steven Berghuis, die samen is met Nadine Bamberger. Kraay junior vraagt of de aanvallende middenvelder van Ajax wellicht in de toekomst komt 'afbouwen' in Almere, maar Bamberger heeft andere plannen. "Over tien jaar is-ie technisch directeur bij Almere City", zegt hij met een enorme knipoog.

Bezig met laden …