voetbalzone

Almere City heeft eindelijk beet en pikt nieuwe spits op in België

Jan Hoeksema09 jul 2023, 14:36
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2023, 14:36
Advertentie

Almere City heeft met Thomas Robinet de gewenste versterking binnen, zo meldt Voetbal International zondag. De 26-jarige Robinet is de eerste aanwinst voor de promovendus en komt over van KV Oostende. Afgelopen seizoen werd de Fransman nog verhuurd aan het Franse AS Nancy.

Robinet tekende vorig jaar zomer een contract in Oostende tot medio 2026, maar hij trekt dus nu al de deur achter zich dicht. Hij kwam geen enkele keer in actie namens de Belgische ploeg, aangezien hij een dag na het tekenen van zijn contract al werd verhuurd aan Nancy. De spits kwam afgelopen seizoen tot dertig wedstrijden in de Championnat National, het derde niveau van Frankrijk. Hierin scoorde Robinet negen keer en gaf hij één assist.

Namens Châteauroux scoorde Robinet in het seizoen ervoor achttien keer in 33 wedstrijden. Daarvoor speelde de spits voor nog drie andere clubs uit zijn vaderland: Stade Lavallois, FC Villefranche en FC Sochaux. Verder was Robinet jeugdinternational bij Frankrijk Onder 20, waarvoor hij vier keer in actie kwam.

Almere City komt komend seizoen voor het eerst uit in de Eredivisie, nadat de club ten koste van FC Emmen promoveerde in de play-offs om promotie/degradatie. Maandag 10 juli begint de voorbereiding voor de ploeg uit Flevoland en de eerste oefenwedstrijd is op 15 juli tegen Blau-Weiss Lohne uit Duitsland. De kersverse Eredivisionist opent de competitie op zondag 13 augustus thuis tegen FC Twente.

Bezig met laden …