voetbalzone

Alom begeerde Benteke zorgt voor bizarre ommekeer in transfersoap

Daniel Cabot Kerkdijk19 jul 2013, 18:54
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2013, 18:54
Advertentie

Christian Benteke heeft verrassenderwijs zijn contract bij Aston Villa met één jaar tot de zomer van 2017 verlengd. De aanvaller diende tien dagen geleden een formeel transferverzoek in bij de clubleiding van the Villans en werd sindsdien in verband gebracht met onder meer Tottenham Hotspur en Chelsea. De Belg heeft zich echter bedacht en heeft zich weer verbroederd met de club uit Birmingham, met een contractverlenging tot gevolg.

/

De veertienvoudig Rode Duivel was vorig seizoen een van de revelaties van de Premier League. In zijn debuutseizoen maakte hij negentien competitietreffers en hierdoor behoedde hij de club uit Birmingham voor degradatie. Ook volgend seizoen zal Benteke, tenzij er nog spectaculaire dingen gebeuren op de transfermarkt, te zien zijn op Villa Park. “Ik heb een lang en eerlijk gesprek met hem gehad en het is voor Christian mijns inziens het beste om te blijven. Ik ben blij dat Christian heeft besloten zich aan de club te committeren. Dit is een huge bonus”, zegt coach Paul Lambert.

Benteke, die eerder voor onder meer Standard Luik en Racing Genk speelde, denkt niet meer aan een transfer en zegt zich op de officiële website van Villa te richten op het nieuwe voetbaljaar. “Ik heb een goed gesprek met de manager gehad en ik ben blij dat ik terug ben bij Villa en een nieuw contract heb getekend. Dit is een geweldige club die mij veel heeft gegeven. Nu moet ik weer wat terugdoen voor mijn ploeggenoten en de fans, die altijd achter mij hebben gestaan. Ik moet het beter doen dan vorig jaar.”

Bezig met laden …