voetbalzone

Alonso: ‘De laatste seizoenen waren erg pijnlijk voor Real Madrid’

Erik van Dam31 dec 2013, 14:16
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2013, 14:16
Advertentie

Real Madrid hoopt in 2014 eindelijk de Champions League weer te winnen. De Europese hoofdprijs ging al negen keer naar de Madrilenen, maar de tiende trofee blijft al jaren uit. In 2002 pakte men de Cup met de Grote Oren voor het laatst en Xabi Alonso hoopt dat het eind dit seizoen weer zal lukken. De laatste jaren zijn de fans van Real Madrid niet verwend, geeft de middenvelder aan.

/

“De laatste seizoenen waren erg pijnlijk voor Real Madrid, met eliminaties in de halve finale van de Champions League”, aldus de Spanjaard. “Ons doel voor het nieuwe jaar is dan ook de finale te halen en al die nederlagen uit het verleden achter ons te laten.” De eerste club die Real tegenkomt in de knock-outfase is Schalke 04: de duels staan op de rol voor 26 februari (uit) en 18 maart (thuis).

Vorig seizoen dacht Real gunstig te hebben geloot, toen het in de halve eindstrijd Borussia Dortmund trof. Uit in Duitsland ging het team van José Mourinho echter kansloos ten onder: het werd 4-1. De return eindigde in een 2-0 overwinning, maar dat was niet voldoende.

Bezig met laden …