voetbalzone

Alonso keert terug bij Real: 'Maar hij zal de speelwijze niet gaan veranderen'

Bart Kruyt29 okt 2013, 13:20
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2013, 13:20
Advertentie

Xabi Alonso is eindelijk klaar voor zijn rentree bij Real Madrid. De middenvelder onderging in de zomer een operatie aan zijn lies en brak vervolgens een middenvoetsbeentje, waardoor hij dit seizoen nog niet in actie kwam. Alonso is nu echter weer fit en zit bij de wedstrijdselectie voor het thuisduel met Sevilla, zo maakte Carlo Ancelotti dinsdag bekend op de persconferentie.

/

Alonso was in de afgelopen seizoenen erg belangrijk voor Real en zijn terugkeer betekent volgens Ancelotti dan ook goed nieuws: "Hij heeft goed getraind en kan weer minuten maken", zei de coach, die Alonso nog wel op de bank zal laten beginnen. "Hij moet weer in zijn ritme komen. Xabi heeft de kwaliteiten om het elftal beter te laten spelen, maar hij zal de speelwijze niet gaan veranderen. Xabi brengt ervaring en een goede pass met zich mee, terwijl hij goed samenwerkt met de verdediging."

Real legde in de afgelopen transferperiode veel geld op tafel voor Asier Illarramendi, die kan worden gezien als de opvolger voor Alonso. "Ik denk dat Xabi Asier kan helpen om beter te worden", zei Ancelotti. "Maar in het systeem dat wij spelen zal het moeilijk zijn om ze allebei op te stellen. Met een ander systeem zou het mogelijk zijn, maar ik denk niet dat Xabi en Asier naast elkaar kunnen spelen. Ik zal per wedstrijd bekijken wat het beste is voor het elftal."

Ancelotti verklapte alvast dat Karim Benzema woensdag in de spits zal beginnen, wat waarschijnlijk betekent dat Gareth Bale weer op de bank belandt. De Welshman viel erg tegen in El Clásico en heeft zijn draai nog niet gevonden. De kans dat Real weer met Sergio Ramos op het middenveld zal gaan spelen is verder heel erg klein, maar Ancelotti wilde behalve de spitspositie niets kwijt over zijn opstelling. Wel legde hij uit waarom Isco zaterdag niet in de basis begon tegen Barcelona: "Hij heeft geen vakantie gehad en dat is een probleem. We moeten goed op hem letten."

Bezig met laden …