voetbalzone

Alonso tekent nieuw contract bij Real Madrid: 'Ik ben heel gelukkig'

Bart Kruyt08 jan 2014, 19:42
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2014, 19:42
Advertentie

Xabi Alonso beschikte over een aflopend contract bij Real Madrid en leek in de zomer transfervrij te gaan vertrekken. De middenvelder werd in de afgelopen weken met de nodige clubs in verband gebracht en beweerd werd dat Alonso nog een nieuw avontuur wilde aangaan. De Bask blijft echter in het Santiago Bernabéu: hij heeft voor twee jaar bijgetekend.

/

Alonso maakt het nieuws woensdagavond zelf bekend via Twitter: "Dit blijft mijn thuis voor de volgende twee jaar. Ik ben heel blij dat ik dit kan aankondigen. Ik ben heel gelukkig. Hala Madrid!", schrijft de 109-voudig international. Met een contractverlenging krijgt Carlo Ancelotti zijn zin: de coach had laten weten dat hij Alonso maar wat graag voor zijn selectie wilde behouden. Ook sterspeler Cristiano Ronaldo sprak de wens uit dat de middenvelder zou bijtekenen.

De 32-jarige Alonso is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Real en speelde tot dusver 140 competitiewedstrijden voor de club, waarvan 8 in het lopende voetbaljaar. De middenvelder kwam eerder uit voor Liverpool en Real Sociedad en heeft al aangegeven dat hij zijn loopbaan bij laatstgenoemde club wil afsluiten. De Basken zullen echter nog even moeten wachten, want Alonso blijft nog zeker tot medio 2016 bij Real Madrid.

Bezig met laden …