voetbalzone

‘Als Ajax hem een aanbod zou doen, denk ik niet dat hij geïnteresseerd is’

Jeroen van Poppel05 jul 2021, 18:36
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2021, 18:36
Advertentie

AA Gent mikt deze zomer op de jackpot voor Roman Yaremchuk. De 25-jarige centrumspits maakte met Oekraïne een sterke indruk op het EK en hoopt komende zomer naar een topcompetitie te gaan. Volgens Michel Louwagie, technisch directeur van AA Gent, hoeft een club als Ajax niet aan te kloppen bij Yaremchuk.

Yaremchuk maakte afgelopen seizoen 20 goals in 34 competitieduels voor zijn Belgische werkgever en voegde daar op het EK nog 2 goals aan toe, waaronder een tegen Nederland. "We zijn verheugd over de prestatie van Roman", zegt Louwagie tegenover de Belgische omroep RTBF. "Roman plukt de vruchten van zijn harde werk: toen hij hier vier jaar geleden kwam, was hij in niets de speler die hij is geworden."

Vorig jaar verkocht AA Gent Jonathan David voor een recordbedrag van 27 miljoen euro aan Lille OSC. Deze zomer hoopt de club met Yaremchuk opnieuw een klapper te maken. "Ik spreek nooit over bedragen", zegt de technisch directeur van Gent. "Maar inderdaad, we verwachten een groot bedrag voor Yaremchuk. Vijftien miljoen euro? We hopen op veel meer, zelfs als de markt blijft beïnvloed door de coronacrisis."

Yaremchuk ligt nog vier seizoenen vast, maar mag bij het juiste bod vertrekken. "Alles zal afhangen van het land en de markt", vervolgt Louwagie. "We hebben in de winter al aanbiedingen gehad en die komen nu ook weer binnen. Maar er is nog niets in de pers verschenen, en dat is prima", knipoogt hij. Ajax hoeft in elk geval niet aan te kloppen. "Als Ajax hem bijvoorbeeld een aanbod zou doen, denk ik niet dat hij geïnteresseerd zou zijn. De wens van Roman is een competitie op hoog niveau. Hij behoudt ook oog voor het sportieve project: hij gaat niet alleen af op een financieel aanbod."

Bezig met laden …