voetbalzone

‘Als Ajax hem had willen halen, dan hadden ze het toen moeten doen’

Erik van Dam17 jan 2013, 14:25
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2013, 14:25
Advertentie

Het Turkse Starspor bracht woensdag naar buiten dat Ajax interesse zou hebben in Oguzhan Özyakup van Besiktas. De twintigjarige middenvelder zou voor de Amsterdammers een kandidaat zijn om de erfenis van Christian Eriksen in handen te krijgen, wanneer de Deen in de zomer weggaat. Alex Kroes, zaakwaarnemer van Özyakup, spreekt nu echter tegen dat Ajax achter zijn cliënt aanzit.

/

Kroes, werkzaam voor SEG International, hielp Özyakup afgelopen zomer van Arsenal naar Turkije. De Zaandammer werd opgeleid door AZ, maar koos op vijftienjarige leeftijd voor de overstap naar de Engelse topclub. Hij brak er niet door en speelde uiteindelijk maar twee wedstrijden in het eerste, beide keren in de League Cup. In het shirt van Besiktas speelt hij inmiddels meer: dit seizoen al dertien maal.

Een terugkeer naar de Nederlandse velden is echter niet aanstaande, zo verzekert Kroes in gesprek met Ajax Showtime. “Dat klopt niet”, zegt hij. Wel erkent Kroes dat Ajax in het verleden sprak met Özyakup, toen zijn perspectieven bij Arsenal minder werden. “Als Ajax hem had willen halen, dan hadden ze het toen moeten doen. Maar uiteindelijk was Ajax niet voldoende overtuigd”, aldus Kroes.

Bezig met laden …