voetbalzone

'Als Ancelotti was gebleven, had hij Pérez om zijn komst gevraagd'

Daniel Cabot Kerkdijk25 sep 2015, 00:23
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2015, 00:23
Advertentie

Ernesto Bronzetti is een van de vertrouwenspersonen van Florentino Pérez, voorzitter van Real Madrid. De FIFA-agent uit Italië is al jaren een veel gebruikt tussenpersoon bij transfers van Spanje naar Italië en andersom. Volgens Bronzetti had Carlos Bacca dit seizoen in het tenue van de Primera División-club kunnen spelen.

voetbalzone

Bacca maakte afgelopen zomer de overstap van Sevilla naar AC Milan, voor een bedrag van dertig miljoen euro. Bronzetti verzekert in uitlatingen aan het televisiekanaal van i Rossoneri dat de aanvaller ook belangstelling van Carlo Ancelotti genoot. "Als Ancelotti bij Real Madrid was gebleven, had hij Florentino om de komst van Bacca gevraagd. Bacca is een aanvaller waar Ancelotti weg van is", zo verzekert Bronzetti.

Pérez koos er echter voor om de samenwerking met Ancelotti al na twee seizoenen te beëindigen. Het vertrek van de oefenmeester uit Spanje werd eind mei officieel. Begin juli kondigde Milan de komst van Bacca aan, terwijl Real Madrid in de zomerse transferperiode geen enkele centrumaanvaller aantrok. Bacca, 29 jaar, speelde tot dusver vijf competitieduels voor de Noord-Italianen en scoorde driemaal.

Bezig met laden …