voetbalzone

‘Als Arsenal Suárez had gehaald, was de titelstrijd met kerst al beslist’

Gijs Freriks05 dec 2013, 17:45
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2013, 17:45
Advertentie
/

In Engeland raakt men niet uitgepraat over de onemanshow van Luis Suárez. De aanvaller scoorde vier keer in de met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Norwich City en staat dit seizoen in negen competitiewedstrijden al op dertien doelpunten. Ook oud-verdediger Martin Keown, die tussen 1993 en 2004 bij Arsenal speelde, keek watertandend naar de verrichtingen van el Pistolero.

“Hij begint de oud-spitsen van Liverpool te vernederen”, zegt de Engelsman in de Daily Mail. “De kwaliteit van zijn doelpunten is sensationeel. Steven Gerrard heeft een aantal beauty’s gescoord, maar Suárez lijkt het gewoon voor de fun te doen. Als Arsenal hem in de zomer had gehaald, was de competitie met de kerst al beslist geweest. De grijns op het gezicht van Suárez is nooit zo groot geweest als woensdagavond, hij geniet. Natuurlijk is hij egoïstisch, maar dat zijn alle grote spitsen.”

Keown noemt de naam van onder anderen Ruud van Nistelrooij, die de verdedigers in de Premier League als spits van Manchester United het leven zuur maakte. “Suárez wordt beter dan hij. Hij is nog niet zo groot als als bijvoorbeeld Thierry Henry, maar Suárez is al bijna een combinatie tussen Henry en Dennis Bergkamp”, besluit Keown, die parttime-scout is van the Gunners en met regelmaat wedstrijden voor de televisie analyseert. Suárez staat met Liverpool momenteel op de vierde plaats.

Bezig met laden …