voetbalzone

‘Als Barcelona Totti voor een mooi prijsje kan halen, waarom niet?’

Gijs Freriks29 apr 2016, 15:33
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2016, 15:33
Advertentie

Volgens Italiaanse media gaat Francesco Totti zijn contract bij AS Roma met een seizoen verlengen en dat wordt mogelijk nog deze maandag door voorzitter James Pallotta wereldkundig gemaakt. Luis Enrique werd tijdens de persconferentie van Barcelona met dat nieuws geconfronteerd.

/

De trainer van de Catalanen benadrukte dat de handtekeningen nog niet zijn gezet. “Als we hem voor een mooi prijsje kunnen halen, waarom niet?”, glimlachte trainer Luis Enrique. “Maar als Roma-fan zou ik het mooi vinden wanneer hij zijn carrière bij Roma afsluit. Het zou niet ideaal zijn om hem in een ander shirt te zien voetballen, maar het laatste woord is uiteindelijk aan Francesco.”

De trainer werd ook bevraagd over Saúl Ñíguez, de 21-jarige middenvelder van Atlético Madrid die woensdag met een schitterend doelpunt uitgroeide tot de matchwinner tegen Bayern München. “Jullie weten dat het mijn beleid is om niet over spelers te praten die onder contract staan bij andere clubs, maar het is duidelijk dat er in het voetbalheelal veel goede voetballers rondlopen.”

Barcelona bedong bij transfer van David Villa naar Atlético in de zomer van 2013 een eerste optie op naar verluidt de 21-jarige rechtsachter Javier Manquillo, de 21-jarige middenvelder Oliver Torres én Ñíguez. Voorzitter Josep María Bartomeu bevestigde destijds dat men bij de deal een eerste optie had bedongen op verschillende jonge spelers, maar de clubs hebben nooit bekendgemaakt om welke spelers het ging.

Bezig met laden …