voetbalzone

'Als Barcelona Valdés niet mag vervangen, zou ik het wel aandurven met Pinto'

Matthijs van Laar15 apr 2014, 15:51
Laatst bijgewerkt: 15 apr 2014, 15:51
Advertentie

José Manuel Pinto geldt al jaren als stand-in voor Victor Valdés, maar nooit kreeg de excentrieke sluitpost langere tijd de kans om zijn kunnen te tonen in het tenue van Barcelona. De blessure bij de eerste keus tussen de palen zorgt er echter voor dat coach Gerardo Martino momenteel andere opties heeft. Vanwege het transferverbod dat de club opgelegd kreeg van de UEFA en het mogelijke vertrek van Valdés, zit er misschien zelfs nog wel veel meer in het vat voor Hiphop Pinto.

voetbalzone

Veel fans en volgers van los Azulgrana moeten niet aan een dergelijk scenario denken, maar Daniël de Ridder maakt zich geen zorgen. De speler van RKC Waalwijk speelde tussen 2005 en 2007 bij Celta de Vigo samen met de Spaanse goalie. "Als Barcelona in de zomer geen vervanger voor Valdés mag aantrekken, zou ik het wel met hem als nummer een aandurven", zegt hij in Voetbal International. Volgens hem wint Barcelona het merendeel van zijn wedstrijden toch eenvoudig en is de keeper daarbij van secundair belang.

Naast een uitstekende prof binnen de lijnen, is Pinto volgens De Ridder ook een man om naast het veld op te bouwen. Hij noemt hem de beste aanvoerder die hij in zijn carrière meemaakte. "Halverwege mijn tweede seizoen werd Hristo Stoichkov aangesteld als interim-coach. Die brandde publiekelijk enkele spelers af; Pinto is toen tegen de grote Stoichkov in gegaan", haalt hij aan als voorbeeld. Rick Hoogendorp, eind jaren negentig ploeggenoot van Pinto, vult aan: "Voor de kleedkamer is hij een gouden gozer. Dat zal zeker meespelen dat hij er al zó veel jaren in de selectie zit."

Bezig met laden …