voetbalzone

‘Als bondscoach heeft Louis van Gaal mij altijd genegeerd’

Gijs Freriks19 feb 2016, 18:37
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2016, 18:37
Advertentie

Alexander Büttner hoopt zijn loopbaan bij Anderlecht een impuls te geven. De verdediger moest door de financiële problemen bij Dynamo Moskou vertrekken en laat zich daarom verhuren aan de Brusselaars. Een eerder avontuur bij Manchester United werd ook al geen onverdeeld succes.

/

De 27-jarige linksback kwam op Old Trafford niet verder dan 28 wedstrijden in het eerste elftal, maar teleurgesteld is hij niet. “Al met al heb ik toch een vijftigtal (28, red.) wedstrijden voor United gespeeld. Hoeveel verdedigers kunnen dat zeggen. In de kwartfinale van de Champions League in 2014 tegen Bayern München hield ik zelfs Arjen Robben uit de wedstrijd”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

“We werden uiteindelijk uitgeschakeld, maar Robben zat in mijn zak terwijl hij één van de beste flankspelers ter wereld was. Zijn shirtje heb ik nog altijd hangen”, aldus Büttner, die nog altijd niet weet waarom Louis van Gaal hem links liet liggen. “Als bondscoach had hij me altijd genegeerd. Ik vind hem een goede coach, maar hij had geen vertrouwen in mij. Toen Dynamo zich meldde, heb ik dan ook niet getwijfeld.”

Bezig met laden …