voetbalzone

‘Als Busquets niet tussenbeide was gekomen, had ik Guardiola verslagen’

Daniel Cabot Kerkdijk01 okt 2013, 20:45
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2013, 20:45
Advertentie

Stale Solbakken is in voetbalminnend Spanje zeker geen onbekend persoon. Drie jaar geleden kreeg de oefenmeester van FC Kopenhagen het aan de stok met Josep Guardiola, toentertijd nog coach van Barcelona. Na de onderlinge Champions League-wedstrijd, die in 1-1 eindigde, hadden de twee op weg naar de kleedkamer een stevige woordenwisseling. Spelers moesten tussenbeide komen. Naderhand spraken de twee kemphanen het incident uit.

/

Solbakken treft woensdag met FC Kopenhagen weer een Spaanse tegenstander: Real Madrid. Daags voor het duel in het Santiago Bernabéu werd de coach, die tussendoor coach van 1. FC Köln en Wolverhampton Wanderers was, door de Spaanse media herinnerd aan het incident. De Deen moest er hard om lachen. “Als Sergio Busquets niet tussenbeide was gekomen, had ik de bokswedstrijd gewonnen”, knipoogde de kale coach. “Het was niets noemenswaardigs.”

“We wilden allebei winnen en uiteindelijk gebeurde er wat er gebeurde”, stelde Solbakken. “Ik weet eigenlijk niet meer waarom ik zo boos was. Ik heb het uiteindelijk met Guardiola kunnen uitpraten.” Solbakken gaf toentertijd aan dat Guardiola iets over de UEFA zei en hij daarop reageerde met de mededeling dat José Manuel Pinto niet twee maar vijf duels geschorst had moeten worden voor het nabootsen van een fluitsignaal in het heenduel. Solbakken bedoelde dat als grap, maar Guardiola vatte het serieus op en daardoor ontstond het akkefietje.

Bezig met laden …